“Velefarm” izbegao bankrot

Bez autora
Jul 15 2012

Kompanija “Velefarm” u stečaju saopštila je da su njeni poverioci u petak na prvom ročištu u Privrednom sudu u Beogradu izglasali da preduzeće nastavi da posluje, a plan reorganizacije će biti razmatran na jesen. Niko od poverilaca “Velefarma” nije glasao za bankrot te decenijama najveće veledrogerije u Srbiji. Ovim su svi poverioci sa pravom glasa, a to su najveći domaći i inostrani proizvođači lekova, pokazali interes da “Velefarm”, sa svim svojim očuvanim resursima, opstane i nastavi da snabdeva zdravstveni sistem u Srbiji. Sledeći korak u oporavku kompanije je izrada plana reorganizacije, koji će biti razmatran na jesen. U “Velefarmu” je 26. aprila pokrenut stečajni postupak zbog velikih dugova preduzeća.

“Velefarm” izbegao bankrotKompanija “Velefarm” u stečaju saopštila je da su njeni poverioci u petak na prvom ročištu u Privrednom sudu u Beogradu izglasali da preduzeće nastavi da posluje, a plan reorganizacije će biti razmatran na jesen.

Kako je navedeno, niko od poverilaca “Velefarma” nije glasao za bankrot te decenijama najveće veledrogerije u Srbiji. Ovim su svi poverioci sa pravom glasa, a to su najveći domaći i inostrani proizvođači lekova, pokazali interes da “Velefarm”, sa svim svojim očuvanim resursima, opstane i nastavi da snabdeva zdravstveni sistem u Srbiji.

Sledeći korak u oporavku kompanije je izrada plana reorganizacije, koji će biti razmatran na jesen, dodaje se u saopštenju.

U “Velefarmu” je 26. aprila pokrenut stečajni postupak zbog velikih dugova preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik